In uw winkelmandje: 0 Artikel, 0,00 EUR

Andere invalshoeken ivm Seasonal Affective Disorde

De laatste tijd komen er steeds meer aanwijzingen dat de lichttherapie ook kan ingezet worden bij andere verstoringen zoals een verstoring van het bioritme en voor hormoongerelateerde klachten.

Jet-lag

Een jet-lag houdt bijvoorbeeld lang aan en kan vaak een dag of vijf duren. Verstoringen van de biologische klok treden in het bijzonder op tijdens verre vliegreizen, waarbij meerdere tijdzones worden overschreden.
De eigen biologische klok raakt ontregeld doordat in de andere tijdzones het tijdstip van dag en nacht op het verkeerde moment plaatsvind.

Ploegendienst-syndroom.

Slaapproblemen na een nachtdienst. Slaapstoornissen (het verschuiven van de slaapfase) kunnen aanzienlijke vermindering van de kwaliteit van het leven tot gevolg hebben, die oorzaak zijn van veel lichamelijke en geestelijke klachten, tot onaanvaardbaar gebruik van medicijnen leiden en veroorzaken moeilijk te voorkomen risico‘s in ons dagelijks leven. (ongevallen door oververmoeidheid of ’micro-sleep‘ tijdens nachtdienst) De overgang van zomer- naar wintertijd veroorzaakt slaperigheid overdag.

Hormonale veranderingen puberteit zwangerschap

Vrouwen met hormonale klachten, zoals premenstrueel syndroom en postnatale depressie.
Opvallend is dat een winterdepressie vaak ontstaat nadat er een hormonale verandering heeft plaatsgevonden, bijvoorbeeld in de puberteit, bij zwangerschap of de overgang.
In deze fases kan een winterdepressie verergeren of juist verdwijnen.

Import en Verdeling Lumie Lichtwekker Bodyclock Advanced 200 : Brainfit bvba , Notelaarweg 9 , 3140 Keerbergen. (BelgiŽ) Gsm 0476/520.612